Sofia

Evenementen

Er speelt veel binnen verzekeraars en banken. Tijdens onze kennissessie gaan we samen dieper in op de actuele thema’s. Wat speelt er, waar loop je tegen aan? En wat kun je leren van elkaar?

Interesse?

Meld je aan via een mail naar Rob Bieshaar op r.bieshaar@sofia-consulting.com

04dec2018
Onderwerp:
Rondetafelbijeenkomst: IFRS 17 - update en inrichting rapportagestraat
Banken/verzekeraars:
Verzekeraars
Achtergrond:
De meeste verzekeraars hebben inmiddels aardig inzicht in wat er in de jaarrekening onder IFRS 17 moet komen te staan. De vraag is hoe de rest van de keten er uit ziet om aan het einde van de keten te kunnen rapporteren. Hoe ziet de keten er uit van bron tot rapportage? Welke keuzes moeten worden gemaakt? Hoe zou het complexe project praktisch aangepakt kunnen worden? Hoe om te gaan met details versus de grote lijn? Welke tooling is bruikbaar voor het maken van keuzes en verkrijgen van inzicht? Tijdens de bijeenkomst op 4 december geven wij een presentatie over IFRS 17 en deze onderwerpen, waarbij we informeel aan de hand van stellingen discussie voeren en kennis/tips uitwisselen.
Doelstelling:
Presentatie aan de hand van praktijkvoorbeelden. Kennis, tips en tricks uitwisselen ter voorbereiding
Voor wie:
Verzekeraars op uitnodiging
19dec2018
Onderwerp:
Kennissessie: IFRS 17 data, architectuur en IT
Banken/verzekeraars:
Verzekeraars
Achtergrond:
Een belangrijke uitdaging, of misschien wel de grootste uitdaging bij de invoering van IFRS 17 heeft te maken met data. Welke aanvullende data heb je nodig voor IFRS 17? Hoe kom je aan deze data? Waar moet deze data opgeslagen worden? Hoe de datakwaliteit daarvan te borgen? Tijdens de bijeenkomst op 19 november geven wij een presentatie over onze ervaringen in de praktijk met datamanagement voor IFRS 17 bij de verschillende verzekeraars waar wij de afgelopen jaren werkzaam voor zijn geweest.
Doelstelling:
Presentatie aan de hand van  praktijkvoorbeelden. Kennis, tips en tricks uitwisselen ter voorbereiding
Voor wie:
ZZP-ers aangesloten bij het Sofia Consulting netwerk